tirsdag 24. august 2010

Dag 4 - On The Road

"Goin' places that I've never been - Seein' things that I may never see again - And I can't wait to get on the road again"
...og i dag gjorde vi Willie Nelsons ord til våre - og satte ut på veien med en følelse av å være "Like a band of gypsies"
Men først skulle vi ha tak i en leiebil, og den hyggelige og pratsomme damen hos Alamo ordnet det meste av papirer - sendte oss ned i kjelleren - og du får ha oss unnskylt Kjell Jostein, men der fikk vi nøklene til en KIA av alle ting !! Hva i all verden - tre uker på veien i USA og ikke få kjøre Amerikansk bil, det går da bare ikke an! Ok - inn til nøkkelgutten - opp til damen på kontoret - vi vil ha en annen bil.... så jeg ikke at det sto en splitter ny Chevrolet Tahoe på plass nummer 25?? Noen hundrelapper ekstra for å gå opp til den klassen? NO PROBLEM! Og dermed var vi på nett:-)




Hva mer er det å si - vi kjørte veien så langt vi kom denne dagen, bokstavelig talt på kryss og tvers - skled elegant ut av sporet noen ganger - men fant alltid tilbake til The Mother Road - ikke minst takket være to dyktige kartlesere i baksetet som satt med detaljert informasjon innkjøpt via E-Bay for et par måneder siden - den skal dere ha ladys!
Vi så på det meste - turistfeller - attraksjoner - rariteter - og kanskje en del andre ting som andre ikke ville kastet et øye på. Her er et lite utvalg:




The man.....




..første lunsj på Launching Pad...




...som selvsagt har veggene fulle av krimskrams.....




...vi fant en sjeldent godt vedlikeholdt attraksjon av en gammel "Gas-station"...




..som også hadde det gamle verkstedet inntakt, med mye gammelt utstyr (denne skulle du hatt Rolf Otto)..




 ....en gammel Cola-automat i samme bakrommet....





...vi skled forbi en konstellasjon av "National Pride"......




....fant den virkelige GAMLE Route 66....




......og den like gamle, men restaurerte biten av veien, som fremdeles blir vedlikeholdt av entusiaster....




...og mer av denne biten historie.....




...og sannelig min hatt - en skolebuss kan ikke gå upåaktet hen når man først har fått ferten av en.....




...siden passerer man selvsagt flere gamle bensinstasjoner....




....og som om det ikke er nok - her passerer vi snart en gammel John Deere......






....og skiltingen var det ingenting å si på.....




....og så - til slutt - kom vi til Springfield - roet ned gasspedalen på Vortec-motoren, slik at de 300 gampene fikk litt hvile - og sjekket inn på Motel 6......




...snudde såvidt i døra og stimet ut for å fylle magen på Lake Pointe Grill - stedet som varmt ble anbefalt av resepsjonisten vår - og som lokalkjente flest bommet hun ikke på anbefalingen.....




....til slutt denne dagen tok jeg noen kveldsbilder på turen tilbake til motellet...bensinpriser for eksempel..




...og motellet med naboen Hen House der vi planlegger frokosten i morgen.....




...og til slutt et helt umotivert bilde av en lyktestolpe som ikke har noenting med denne historien å gjøre, what so ever.....